Ambasadorka Indije u poseti Pokrajinskoj vladi

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je 19. jula 2016. godine sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ambasadorke Indije u Srbiji Nj.E. Narinder Čauhan (Narinder Chauhan), u Pokrajinskoj vladi.

Predsednik Mirović i ambasadorka Indije su izrazili zadovoljstvo zbog današnjeg susreta, posebno ističući mogućnost u pogledu jačanja konkretne saradnje. Intenziviranje kontakata na planu ekonomskih i privrednih aktivnosti između Srbije i Vojvodine sa Indijom, biće novi podsticaj u tom pravcu jer, kako je predsednik Mirović istakao, nova Pokrajinska vlada posebno će raditi na uslovima za privlačenje investicija u Vojvodini.
 
Predsednik Pokrajinske vlade je ističući da smo spremni za investicije iz Indije, izneo zainteresovanost za unapređenje ukupne saradnje sa Indijom, koja bi se odvijala u duhu već tradicionalnog prijateljstva koje dve zemlje imaju. Ambasadorki Čauhan upućen je poziv da sa delegacijom privrednika iz Indije uskoro poseti Pokrajinsku vladu, kako bi se upoznali sa konkretnim potencijalima pokrajine.
 
Ambasadorka Indije Narinder Čauhan iskazala je veliko interesovanje da se pored dobre kulturne i obrazovne saradnje, produbi saradnja sa Vojvodinom u oblasti IT sektora, farmaceutske industrije, zdravstva, a posebno agrara, saradnja u okviru prehrambene industrije, kao i proizvodnje poljoprivredne mehanizacije. Posebno se zahvalila Pokrajinskoj vladi na spremnosti da prihvati predlog na planu jačanja konkretne saradnje, istakavši da Srbija, zajedno sa Vojvodinom, zaslužuje da ponovo bude brend u Indiji, obzirom na utemeljene odnose još iz vremena Jugoslavije.

Ambasadorka Čauhan uputila je zvaničan poziv predsedniku Miroviću za učešće na poslovnom forumu Indije sa centralnoevropskim državama u Nju Delhiju, koji će biti organizovan u decembru.