Ambasadorka Francuske Kristin Moro u poseti Pokrajinskoj vladi

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je, 11. jula 2016. godine, sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića sa ambasadorkom Francuske u Republici Srbiji NJ.E. Kristin Moro, gde se razgovaralo o unapređenju dosadašnje saradnje pokrajine Vojvodine i francuskih regija.
 
Predsednik Mirović je istakao da je u skladu sa jednim od najvažnijih ciljeva koje je postavila nova Pokrajinska vlada, a to je brži ekonomski razvoj, pokrajinska administracija zainteresovana za produbljivanje ekonomskih veza sa francuskim regijama, te da postoje brojne mogućnosti za proširenje dosadašnje saradnje.

U konstruktivnom razgovoru, istaknuto je da potencijal za saradnju na zajedničkim projektima postoji u oblasti poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, tačnije geotermalnih izvora, zatim u oblasti novih tehnologija i privlačenja stranih investicija.

Ambasadorka Kristin Moro istakla je da je Francuska drugi po veličini investitor u Vojvodini, te da su francuske kompanije zainteresovane da svoje poslovanje započnu u Vojvodini.

Predsedniik Mirović i ambasadorka Moro saglasili su se i da je u obostranom interesu nastavak i unapređenje saradnje u oblasti kulture i obrazovanja na svim nivoima, sa posebnim akcentom na nastavku saradnje u daljem razvijanju programa bilingvalne nastave u vojvođanskim školama.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i šefovi sektora zaduženi za oblast ekonomije i kulture u Ambasadi Francuske Jean-Pierre Gastaud i Jean-Baptiste Cuzin.