Predsednik Mirović i sekretar Bjelić primili ambasadora Slovenije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič saglasili su se prilikom današnjeg susreta da postoji prostor da se dodatno unapredi trend razvoja ekonomske i privredne saradnje Srbije i AP Vojvodine sa Slovenijom. U razgovoru je istaknuto i da je u obostranom interesu uspostavljanje i jačanje saradnja u oblastima turizma, posebno banjskog, nauke, kulture, te tehnološkog razvoja.

Predsednik Mirović je istakao da je Slovenija jedan od najznačajnijih ekonomsko-trgovinskih partnera i investitora u AP Vojvodini, kao i da postoje višestruke mogućnosti za jačanje saradnje između naše pokrajine i Slovenije. On je rekao da na poslovnom planu postoji mogućnost za uspostavljanje konstruktivne saradnje između sajmova u Vojvodini i Sloveniji, koji su dobra prilika za susret privrednika i uspostavljanje partnerskih odnosa u oblastima koje su od obostranog interesa, naročito u sferi ekonomije i privlačenja stranih ulagača.

Ambasador Vladimir Gasparič je istakao da su Srbija i AP Vojvodina značajan ekonomski partner za Sloveniju, o čemu govori i podatak da robna razmena između dveju zemalja svake godine ide uzlaznom putanjom. On je još dodao da Slovenija podržava državu Srbiju u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), i dodao da će Slovenija pomoći našoj zemlji u prenošenju iskustava u oblasti ispunjavanja uslova EU u pregovaračkom procesu.