Predsednik Mirović i ambasador Deas o jačanju saradnje AP Vojvodine i Kraljevine Belgije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić  i ambasador Kraljevine Belgije u Republici Srbiji Nj. E. Leo Daes, ocenili danas da je, u svetlu ukupno dobrih odnosa Srbije u Belgije, u obostranom interesu unapređenje, pre svega, ekonomske saradnje AP Vojvodine i Belgije.
 
U razgovoru je istaknuto da u Srbiji i AP Vojvodini uspešno posluju značajne kompanije iz Belgije, te da je ta zemlja u samom vrhu kada je reč u ulaganjima u našu zemlju.
 
Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada svoj interes vidi u povećanju broja stranih ulagača na teritoriji pokrajine Vojvodine, te da je spremna da u saradnji sa lokalnim samoupravama, zainteresovanim kompanijama, među kojima su i belgijske, ponudi najbolje uslove za početak ili za unapređenje poslovanja u pokrajini.

Ambasador Daes je kazao da ekonomski rast u Srbiji ohrabruje i belgijske kompanije da se odluče za poslovanje u Srbiji. Dodao je da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje u oblasti agrobiznisa, kao i za povezivanje srpskih i belgijskih malih i srednjih preduzetnika.