Sofić: Plan razvoja ‒ dokument koji će trasirati put Vojvodine za narednih 9 devet godina

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, govorio je danas u Novom Sadu na radionici „Vizija i pravci razvoja Vojvodine do 2030. godine”, organizovanoj u okviru procesa izrade Plana razvoja AP Vojvodine 2022‒-2030. godine.

Početkom marta počela je nova faza izrade Plana razvoja AP Vojvodine 2022‒-2030. koja podrazumeva definisanje vizije i pravca razvoja, kao i aktivnosti koje će dovesti do postavljenih ciljeva Pokrajine u narednih devet godina, a radionici je prethodila intenzivna kampanja uključivanja javnosti u definisanje vizije i pravaca razvoja, која је sprovedena putem internet stranice Plana razvoja APV, u kojoj je učestvovalo preko 950 građana i građanki.

Sofić je tom prilikom podvukao da je Plan razvoja najvažniji razvojni dokument, koji će uticati na унапређење unapređivanje uslova za život i rad u Vojvodini i zahvalio се je prisutnima koji su – kako je rekao, – razumeli značaj aktivnog učešća u procesu donošenja ovog važnog dokumenta.

„Planom razvoja nećemo moći da rešimo sve izazove sа kojima se suočavamo, ali se možemo dogovoriti šta nam je najvažnije i u kom pravcu bi trebalo da se krećemo kako bismo unapredili životni standard u Vojvodini”“, poručio je Sofić i istakao da direktni susreti poput današnjeg, doprinose određivanju prioriteta i postavljanju realnih i održivih ciljeva razvoja, koje građani smatraju najvažnijim za kvalitet života u svojoj lokalnoj sredini, a samim tim i u pokrajini.

Bolji životni standard, kvalitet vazduha, čista i dostupna voda, bolje obrazovne i poslovne mogućnosti za mlade, kvalitetnije javne usluge, samo su neki od ciljeva o kojima se diskutovalo tokom radionice.

Skupu u hotelu „Sheraton”“ prisustvovali su predstavnici svih pokrajinskih sekretariиjata, učenici Јовине гGimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”, predstavnici orаgиanizacija civilnog društva, udruženja, Nemačke međunarodne organizacije za saradnju, Republičkog sekretarijata za javne politike, međunarodnih organizacija, klastera, inkubatora, privrednika и други, kao i drugi učesnici.