Sekretar Sofić primio novoimenovanog ambasadora Srbije u Egiptu

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić primio je danas u Pokrajinskoj vladi novoimenovanog ambasadora Srbije u Arapskoj Republici Egipat Miroslava Šestovića.

Tokom susreta je ocenjeno da su odnosi između Egipta i Srbije dobri, i da je s tim u vezi u maju prošle godine potpisano Pismo o namerama o uspostavljanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje između Autonomne pokrajine Vojvodine i Guvernata Aleksandrije. Tada su, takođe, i privredne komore Vojvodine i Aleksandrije zaključile Sporazum o saradnji.

Na današnjem sastanku se razgovaralo o mogućnostima intenziviranja privredne saradnje sa akcentom na oblasti poljoprivrede, kroz povezivnje naučnih instituta i plasiranje proizvoda semenske industrije iz AP Vojvodine.

Bilo je reči i o razmeni kulturnih poslenika i saradnji kulturnih institucija, te o promociji turističkih potencijala budući da je Novi Sad nosilac titule Evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić.