Nove subvencije za jačanje lokalnih samouprava u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas 21.05.2018 godine ugovore u vrednosti od preko 16,5 miliona dinara, predstavnicima više vojvođanskih opština koji su prava na sredstva ostvarili putem Konkursa za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Aktivnosti na projektima lokalnih samouprava kojima su sredstva odobrena, odnose se na izradu i realizaciju projektno tehničke dokumentacije za opremanje industrijskih zona i izrade studija izvodljivosti za strateške projekte.

„Priprema  projektno tehničke dokumentacije je složen proces ali i preduslov za pravilano upravljanje regionalnim razvojem, stoga ulažemo napore da zajedničkim snagama i udrženim finansiranjem  dođemo do gotovih projekata“, poručio je sekeretar Bjelić i kazao da su sredstva po ovoj konkursnoj liniji usmerena u 18 opština principom ravnomernog regionalnog razvoja.

Bjelić je istakao, da će Pokrajinska vlada u narednoj godini nastojati da za ove namene izdvoji veća sredstva.

On je apelovao na korisnike sredstava da se fokusiraju na izradu kvalitetnih  rešenja i projekata za koja se, kako je naveo, mnogo lakše pronalaze izvori finasiranja.

Pravo na bespovratne subvencije po osnovu ove konkursne linije ostvarile su opštine: Apatin, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Srbobran, Beočin, Inđija, Novi Knjaževac, Titel, Odžaci, Vrbas, Temerin, Kanjiža, Bačka Palanka, Žitište, Bač, Sečanj, te gradovi Sremska Mitrovica i Sombor.