У Бањалуци потписан нови споразум између АП Војводине и Републике Српске

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се данас у Влади Републике Српске са министром привреде и предузетништва Вјекославом Петричевићем.

У име Покрајинске владе и Владе Српске, секретар Бјелић и министар Петричевић потписали су Споразум о заједничким наступима две владе на водећим међународним инвестиционим сајамским манифестацијама.

Овим споразумом Влада Републике Српске прихвата учешће у заједничким манифестацијама утврђеним програмом манифестација за сваку календарску годину који припрема Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Удржени наступи ће, како је наведено остварити већу запаженост на манифестацијама, бољу презентацију као и рационализацију трошкова обе партнерске стране.

Бјелић и Петричевић су нагласили да је данашњи документ још једна потврда континуираног рада у оснаживању сарадње између Српске и Војводине у протекле две године, када је у Новом Саду потписан Протокол о сарадњи имеђу Војводине и Српске, чиме је створен правни оквир за продубљивање сарадње у областима здравства, образовања, културе и научних истраживања.

„Конкретизовањем данашњег документа отварамо врата за јачање међурегионалне сарадње са акцентом на привредним потенцијалима“, поручио је Бјелић.

Он је истакао да је овај вид сарадње, заједничко учешће на међународним инвестиционим сајамским манифестацијама, с циљем да се на тржишту што успешније представе привредни и туристички потенцијали, опробан и делотоворан  метод у привредном јачању и привлачењу значајних инвестиција.

Документ је у Влади Српске потписан у присуству премијера Радована Вишковића и потпредседника Покрајинске владе Ђорђа Милићевића.