Радивој Парошки посетио Oпштину Темерин

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки и помоћница Видосава Ендерић боравили су данас у радној посети Општини Темерин где су се састали са председником те општине Младеном Зецом и сарадницима.

Разлог посете, како је истакао Парошки, јесте боља и транспарентна комуникација са јединицама локалне самоуправе ради што ефикаснијег дефинисања приоритетних потреба и проблема са којима се суочавају војвођанске општине.

„Једино јачањем веза са локалним самоуправама и утврђивањем реалне слике на терену можемо заједнички одредити стратешке програме и пројекте како бисмо помогли да се План развоја локалних самоуправа 2021-2027 одвија у правом смеру и да, колико смо у могућности, помогнемо свакој општини да испуни свој пуни потенцијал,“ казао је Парошки и нагласио да су тренутни приоритети кроз програмски план Секретаријата унапређење свих капацитета ради што ефикаснијег повлачења средстава из доступних ЕУ фондова као и других Покрајинских институција које су на располагању.

Заменик покрајинског секретара је том приликом истакао важност остваривања услова за реформу јавне управе и дигиталну модернизацију која је у току, и најавио увођење новог информационог решења ЦРМ који се односи на бржу, ефикаснију и потпунију комуникацију између грађана и институција.

Председник Општине Темерин Младен Зец захвалио се на агилности Секератријата и нагласио да Темерин има изузетан привредни потенцијал као и да се са првим позивима планирају учешћа на конкурсима пројеката прекограничне сарадње, али да постоји потреба за усавршавањем кадра у области писања пројеката.

„Тренутно радимо на пројекту израде канализационе мреже, а део средстава за пројектно-техничку документацију обезбедили смо управо преко конкурса Покрајинског секретаријата за регионални развој. Tакође, у току је израда идејног решења водоводне мреже“, казао је Зец и скренуо пажњу на проблем преоптерећености главног пута у Темерину и потребе за изградњом заобилазнице.

Парошки и Зец су обишли погоне фирми „TIM-COP” која се бави производњом уређаја за дистрибуцију и управљање струјом и „Градина Систем“ за поризводњу дрвене амбалаже, који су у протеклом периоду успешно искористили субвенције Покрајинског секретаријата за нова радна места и набавку опреме. Власници компанија захвалили су на оваквом виду подршке истичући да су све уговорене обавезе испуњене, нова радна места отворена, а тиме и оснажена привреда Oпштине Темерин.