Promocija „Central Danube Tour“ projekta na 15. Interfestu

Pomoćnik pokrajinskog sekretra za regionlani razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, prisustvovao je danas konferenciji za medije povodom  15. Međunarodnog festivala vina „Interfest“ koji će se od 14. do 16. juna održati u  Novom Sadu.

Međunarodni festival vina „Interfest“ je privredno-turistička manifestacija, koja  već 15 godina okuplјa veliki broj lјubitelјa vina, izlagača i posetioca koji dolaze iz raznih delova Srbije ali i zemalјa iz okruženja.

„Bez sumnje, 15. Međunarodni festival vina, njegov ekonomski, kulturni i naročito turistički značaj je izuzetno dragocen za Novi Sad kao lokalnu zajednicu i Pokrajinu Vojvodinu u celini“, poručio je Drakulić tokom obraćanja medijima.

On je izrazio posebno zadovolјstvo činjenicom da će  na ovogodišnjem Interfestu Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj predstaviti  jedan od veoma značajnih INTERREG IPA projekata između Srbije i Hrvatske pod nazivom „Central Danube Tour“ ukupne vrednosti 500 hilјada Evra u kome Pokrajinski sekretarijat ima važnu partnersku ulogu.

„Uveren sam da smo upravo kroz ovaj INTERREG IPA projekat koji je započet sredinom jula 2017. godine u prekograničnom programu saradnje „Srbija-Hrvatska 2014-2020“ sigurnim koracima stupili u prostor inovativnih projekata na polјu razvoja specifičnih turističkih destinacija, otvaranja novih tržišta i razvijanja turističke ponude „Srednjeg Dunava“ čiji efekti imaju višestruki značaj za naše društvo“ , zaklјučio  je Drakulić.

Tokom jubilarnog 15. Međunarodnog festivala vina, na Trgu slobode u Novom Sadu posetiocima će se predstviti više od 100 izlagača sa preko 500 vinskih etiketa iz više od 10 zemalјa regiona.

Konferenciji su prisustvovali član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i direktorka festivala Nataša Budisavlјević.