Учешће АП Војводине на „Европској недељи региона и градова”  2019. године у Бриселу

Делегација Покрајинске владе коју предводи покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, а коју чине и саветник председника Покрајинске владе Горан Лазовић, и помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, учествоваће на манифестацији „European Week of Regions and Cities“ („Open days“), која се одржава у Бриселу, од 7-10. октобра 2019. године.

У оквиру манифестације, 7. октобра 2019. године планиран је састанак са председником Европског комитета регија Карл Хајнц Ламберцом (Karl Heinz Lambertz), као и састанак са државним секретаром за европске послове Хесена, Марк Вајнмајстером (Mark Weinmeister). Састанак је планиран у форми радног доручка, 8. октобра 2019. године.

Делегација ће присуствовати и свечаном отварању Европске недеље регија и градова у Европском парламенту које ће бити уприличено 7. октобра 2019. године у 14:30 часова, као и свечаном пријему који организује Канцеларија Аутономне покрајине Војводине у Бриселу који ће се одржати 7. октобра 2019. године у 19 часова. Пријем ће се одржати у свечаном салону Мисије Републике Србије при Европској унији.

Прелиминарну агенду можете погледати ОВДЕ.

Детаљније информације и регистрација учесника налазе се на званичном сајту који можете погледати ОВДЕ.