Održana konferencija „Saradnja medijskih kuća u okviru Dunavske medijske mreže”

Pomoćnica sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić obratila se danas u svojstvu predsednice Radne grupe za predsedavanje Zajednici podunavskih regija 2021–2022, na konferenciji „Saradnja medijskih kuća u okviru Dunavske medijske mreže”, održanoj u zgradi Radio-televizije Vojvodine.

Cilj konferencije – kojoj su se putem video-linka priključili i predstavnici medijskih kuća iz Austrije, Češke, Republike Slovačke i Crne Gore – jeste povezivanje medijskih ustanova dunavskog sliva i uspostavljanje novih mehanizama saradnje u okviru Dunavske medijske mreže.

„Tokom našeg predsedavajućeg mandata, prioritetne oblasti jesu kultura, digitalizacija i transport, a u prethodnom periodu realizovali smo brojne manifestacije, događaje, konferencije, gde smo okupljali stručnjake iz relevantnih oblasti s ciljem pronalaženja najboljih rešenja koja će unaprediti celokupnu sliku dunavskog sliva”, poručila je pomoćnica Enderić, ističući da je izuzetna platforma za to upravo Dunavska medijska mreža.

Kako je Enderićeva istakla, Autonomna pokrajina Vojvodina ima za cilj da tokom predsedavanja predstavi što više mogućnosti za saradnju članovima radne zajednice i da na taj način aktivno utiče na promociju dunavske saradnje u Evropi.

Ona je podsetila na to da je delegacija AP Vojvodine nedavno učestvovala i na Dunavskoj kulturnoj konferenciji u Ulmu, gde je dogovoreno da upravo Autonomna pokrajina Vojvodina bude domaćin sledećoj jubilarnoj Dunavskoj konferenciji u oblasti kulture, u aprilu 2023. godine.

„Danas promovišemo projekat od velikog društvenog značaja za ceo podunavski sliv, a svakako da posebnu pažnju posvećujemo realizaciji programa u kontekstu titule Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2022. Posebno nam je interesantan deo programa pod nazivom ’Dunavsko more’, koji se održava od 15. jula do 21. avgusta”, istakla je pomoćnica Enderić, pozvajući pritom učesnike da tokom ove godine posete Novi Sad i uživaju u bogatom kulturnom sadržaju.

Konferenciji su prisustvovali i zamenik generalnog direktora Javnog medijskog servisa Radio-televizije Vojvodine Jožef Klem, član Radne grupe za predsedavanje Zajednici podunavskih regija Stanislav Radulović i načelnik Sektora za upravljanje medijskom mrežom podunavskih zemalja Radio-televizijom Vojvodine Ladislav Lazić.