Одржан 15. привредни форум у Гомељу

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, присуствовао је 15. привредном форуму у Гомељу у оквиру којег је одржан и  Међународни сајам „Пролеће у Гомељу“.

Гомељски привредни форум је значајан догађај  који сваке године окупља више десетина учесника из бројих земаља и региона.

Посета Дракулића предстваља узвратну посету Белорусији и импулс за продубљивање сарадње и пријатељских односа с обзиром на то да је у мају прошле године потписан Меморандум о сарадњи између АП Војводине и Гомељске области.

Овим документом омогућен је правни оквир за несметано деловање и сарадњу двеју регија у трговинско-економској научно-техничкој, хуманитарној као и културној области.

Дракулић је поводом  боравка у Белорусији оценио да је јачање регионалне сарадње од изузетног значаја те да  потенцијали за сарадњу постоје у различитим видовима туризма, од медицинског, аграрног и еко-туризма, али и на пољу културе, кроз размену различитих садржаја и повезивања институција у тој области.

Током дводневне посете, помоћник покрајинског секретара, посетио је и 19. по реду Међународни сајам „Пролеће у Гомељу“ где су  представници различитих пословних кругова имали прилику да се упознају са привредним потенцијалима Гомељске области као и да успоставе пословне контакте и остваре  партнерства.