Međuregionalni projekti

Program “Eurostart”

Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine je na 25. sednici održanoj 24. oktobra 2012. usvojila predlog Programa decentralizovane saradnje”Eurostart” između Autonomne Regije Friuli Venecija Đulija i Autonomne Pokrajine Vojvodine, koji se sastoji od sledećih oblasti:

  • Energetika
  • Mala i srednja preduzeća
  • Socijalna zaštita
  • Kulturna saradnja

Program je pokrenut 17. decembra 2012. i trajaće godinu dana. Ukupan budžet projekta iznosi 165.000 evra i 3.600 hilјada dinara.

Projekat „Prenos iskustava u oblasti regionalnog razvoja i izgradnje apsorpcionih kapaciteta za efikasno korišćenje finansijskih sredstava iz fondova EU”

Trajanje projekta: 24 meseca
Projektni tim: Češka razvojna agencija, Region Olomouc (Češka Republika), Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Pokrajinski sekretarijat za finansije (AP Vojvodina, Republika Srbija)

Cilјevi projekta:
– Prenos iskustava partnerskom regionu Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u oblasti regionalnog razvoja i izgradnje potrebnih apsorpcionih kapaciteta za uspešno korišćenje sredstava iz EU fondova
– Izgradnja efektivne organizacione strukture samouprava u okviru AP Vojvodine u oblasti održivog razvoja administrativnih kapaciteta za efikasno korišćenje sredstava iz EU fondova

Projekat je finansijski podržan od strane Češke razvojne agencije, Regiona Olomouc i Autonomne Pokrajine Vojvodine (Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu).