Savremena rešenja i jedna novosadska kompanija na globalnom Forumu za inovacije u poljoprivredi, Utreht 2017.

Predstavnici AP Vojvodine u Briselu posetili su “Globalni forum za inovacije u poljoprivredi” koji je održan 9. maja 2017. godine u Utrehtu, Holandija. (Global Forum for Inovations in Agriculture 2017). Ova manifestacija sajamsko-kongresnog tipa, okupila je mnoge eminentne stručnjake i kompanije iz celog sveta.
 
Tokom posete forumu u Utrehtu, ostvareni su različiti kontakti, jednoj od najvećih medijskih kuća u oblasti poljoprivrede je predstavljen Institut “BioSens” iz Novog Sada u cilju dalje promoOva novosadska kompanija je učesnicima foruma predstavila svoja inovativna rešenja u oblasti podizanja kvaliteta i održivosti poljoprivredne proizvodnje. cije, a ukazana je i podrška jedinom izlagaču iz Vojvodine, odnosno cele Srbije, kompaniji “DunavNet” iz Novog Sada.

Jednodnevna poseta je ocenjena kao uspešna, a predstavnici AP Vojvodine će u narednom periodu raditi na ohrabrivanju vojvođanskih kompanija da se predstave na sajmovima širom Beneluksa, odnosno da uz pomoć Kancelarije AP Vojvodine u Briselu pronađu svoj put do kupaca na tom tržištu.