Nebojša Drakulić u Privrednoj komori Vojvodine podržao predstavljanje turističke ponude regiona

U okviru Sajma turizma, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u petak 06. oktobra 2017.godine predstavljena je turistička ponuda regiona. Predstavnici privrednih komora (PK) regiona saglasni su u tome da je najvažnija regionalna saradnja i da ujedinjeni mogu mnogo više da doprinesu pospešivanju razvoja turizma u regionu.

Podršku radu PKV u ovoj oblasti pružila je i Pokrajinska vlada. Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić istakao je dobru saradnju koju Pokrajinska vlada i Sekretarijat imaju sa PKS i PKV.

„Naši međusobni interesi su povezani, ne samo na institucionalnom nivou, već i kroz zajedničku privrednu platformu. U razvojnom smislu, smatramo da veliki doprinos tome daju brojne regionalne inicijative, prekogranični sporazumi sa regionima koji su kompatibilni našim potencijalima i koji doprinose našoj regionalnoj konkurentnosti u svetu“, rekao je Drakulić i dodao da je, u poslednje vreme, partnersko povezivanje dinamičnije.

Predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je posebna pažnja posvećena  privrednoj saradnji i umrežavanju  komorskog sistema u regionu a predsednik PK Rijeka Vidoje Vujić istakao je povezanost Novog Sada i Rijeke, naglasivši da su pobratimski gradovi, a zahvaljujući tome, kako kaže, Grad Rijeka je 2020. evropska prestonica kulture, a Novi Sad naredne godine. Dodao je da i u oblasti kulture, nauke i privrede jača saradnja između naša dva regiona.

O turističkoj ponudi i potencijalu Republike Srpske, govorila je Jelena Rodić iz PK Republike Srpske, gde je istakla značaj planine Jahorine naročito kada je u pitanju zimski turizam, koja je, kako kaže, unapredila svoje hotelske kapacitete, uvela nove žičare i veštačko osnežavanje. Osvrnula se i na banjski turizam, gde je istakla banju Vrućicu, koja je, kako objašnjava, nosilac banjskog turizma u Republici Srpskoj.