Sekretar Ognjen Bjelić u radnoj poseti opštinama Kovin i Bela Crkva

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić poručio je u četvrtak, 09. marta 2017. godine, prilikom poseta opštinama Kovin i Bela Crkva, da je prioritet Sekretarijata na čijem je čelu, kao i cele Pokrajinske vlade, ekonomski razvoj lokala i stvaranje novih radnih mesta, te da opštine moraju biti osposobljene da privlače investicije, pripremaju i realizuju projekte koji se eksterno finansiraju, a da će im Pokrajinska vlada u tome maksimalno pomoći.

„Razvoj se ne dešava po kabinetima, niti u sekretarijatima, već se dešava kod vas i bez lokala nema ništa. Pokušaćemo svi zajedno da se udružimo i podignemo ekonomski razvoj i otvorimo nova radna mesta, a mi smo tu da vam pomognemo i finansijski i savetodavno.

Ali, očekujem od svih opština da pripreme po 10 projekata do kraja godine, po pet iz ekonomskog razvoja i ostalih pet iz oblasti koje su vama prioritetne“, poručio je sekretar u radnima posetama opštinama Kovin i Bela Crkva.

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović izjavila je da je radni sastanak sa sekretarom za njih veoma važan kao smernica gde fokusirati svoju pažnju, ali i kao podrška u situacijama kada lokalni kapaciteti nisu dovoljni.

„Izuzetno nam je važno da čujemo od sekretara na koju vrstu pomoći mi na lokalu možemo da računamo. Ipak, to na prvom mestu podrazumeva da mi sami moramo mnogo da radimo, inicijativa je na nama, jer se ovde dešava razvoj, a sada smo dobili uveravanja da su i oni u Pokrajini tu da nam pruže podršku za naše projekte na kojima radimo“, rekla je predsednica opštine Sanja Petrović.

Sekretar Bjelić je prilikom posete nerazvijenoj opštini Bela Crkva, pored radnog sastanka u opštinskoj upravi, obišao i lokalitete kao što su industrijska zona i jezera koji predstavljaju potencijal ove opštine.

„Naš prioritet je otvaranje novih radnih mesta na lokalu i ovde postoje potencijali koji se mogu iskoristiti posebno u oblasti turizma, ali i poljoprivrede, prerađivačke industrije, kao i izlaz na Dunav koji vaša opština ima, gde treba graditi marine. Puno toga treba započeti ove godine, a one započete projekte moramo i završiti ovde u Beloj Crkvi“, poručio je sekretar nakon sastanka.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević rekao je da će ova opština nastaviti sa radom na postojećim projektima, ali i pokrenuti nove projekte, te da im je pomoć sa pokrajinskog nivoa u pretfinansiranju i sufinasiranju projekata neophodna.

Predsednik opštine Bela Crkva Bogosavljević pokazao je ovom prilikom pokrajinskom sekretaru Ognjenu Bjeliću lokalitete sa jezerima, biciklističkom stazom, kao i industrijsku zonu čije je završno opremanje trenutni prioritet ove opštine, kako bi bili što pre u mogućnosti da dovedu strane i domaće investitore, a što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta za žitelje Bele Crkve.