Секретар Огњен Бјелић у радној посети општинама Ковин и Бела Црква

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић поручио је у четвртак, 09. марта 2017. године, приликом посета општинама Ковин и Бела Црква, да је приоритет Секретаријата на чијем је челу, као и целе Покрајинске владе, економски развој локала и стварање нових радних места, те да општине морају бити оспособљене да привлаче инвестиције, припремају и реализују пројекте који се екстерно финансирају, а да ће им Покрајинска влада у томе максимално помоћи.

„Развој се не дешава по кабинетима, нити у секретаријатима, већ се дешава код вас и без локала нема ништа. Покушаћемо сви заједно да се удружимо и подигнемо економски развој и отворимо нова радна места, а ми смо ту да вам помогнемо и финансијски и саветодавно.

Али, очекујем од свих општина да припреме по 10 пројеката до краја године, по пет из економског развоја и осталих пет из области које су вама приоритетне“, поручио је секретар у раднима посетама општинама Ковин и Бела Црква.

Председница општине Ковин Сања Петровић изјавила је да је радни састанак са секретаром за њих веома важан као смерница где фокусирати своју пажњу, али и као подршка у ситуацијама када локални капацитети нису довољни.

„Изузетно нам је важно да чујемо од секретара на коју врсту помоћи ми на локалу можемо да рачунамо. Ипак, то на првом месту подразумева да ми сами морамо много да радимо, иницијатива је на нама, јер се овде дешава развој, а сада смо добили уверавања да су и они у Покрајини ту да нам пруже подршку за наше пројекте на којима радимо“, рекла је председница општине Сања Петровић.

Секретар Бјелић је приликом посете неразвијеној општини Бела Црква, поред радног састанка у општинској управи, обишао и локалитете као што су индустријска зона и језера који представљају потенцијал ове општине.

„Наш приоритет је отварање нових радних места на локалу и овде постоје потенцијали који се могу искористити посебно у области туризма, али и пољопривреде, прерађивачке индустрије, као и излаз на Дунав који ваша општина има, где треба градити марине. Пуно тога треба започети ове године, а оне започете пројекте морамо и завршити овде у Белој Цркви“, поручио је секретар након састанка.

Председник општине Бела Црква Дарко Богосављевић рекао је да ће ова општина наставити са радом на постојећим пројектима, али и покренути нове пројекте, те да им је помоћ са покрајинског нивоа у претфинансирању и суфинасирању пројеката неопходна.

Председник општине Бела Црква Богосављевић показао је овом приликом покрајинском секретару Огњену Бјелићу локалитете са језерима, бициклистичком стазом, као и индустријску зону чије је завршно опремање тренутни приоритет ове општине, како би били што пре у могућности да доведу стране и домаће инвеститоре, а што ће омогућити отварање нових радних места за житеље Беле Цркве.