Председник Мировић и амбасадор Деас о јачању сарадње АП Војводине и Краљевине Белгије

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић  и амбасадор Краљевине Белгије у Републици Србији Њ. Е. Лео Даес, оценили данас да је, у светлу укупно добрих односа Србије у Белгије, у обостраном интересу унапређење, пре свега, економске сарадње АП Војводине и Белгије.
 
У разговору је истакнуто да у Србији и АП Војводини успешно послују значајне компаније из Белгије, те да је та земља у самом врху када је реч у улагањима у нашу земљу.

Председник Мировић је истакао да Покрајинска влада свој интерес види у повећању броја страних улагача на територији покрајине Војводине, те да је спремна да у сарадњи са локалним самоуправама, заинтересованим компанијама, међу којима су и белгијске, понуди најбоље услове за почетак или за унапређење пословања у покрајини.

Амбасадор Даес је казао да економски раст у Србији охрабрује и белгијске компаније да се одлуче за пословање у Србији. Додао је да постоји велики потенцијал за унапређење сарадње у области агробизниса, као и за повезивање српских и белгијских малих и средњих предузетника.