Mirović: Zrenjanin pokretač razvoja Banata

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas, 19. septembra 2019. godine u Zrenjaninu 3. sajam privrede „Zr Biz Net“ i istakao da se Zrenjanin posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja i Banata i cele naše zemlјe.

O tome najbolјe svedoče „Eseks“, „Novares“, „Šangdong Linglog“ i druge kompanije koje su upravo ovaj grad izabrale za mesto svojih ulaganja, i na hilјade novih radnih mesta koja su otvorena samo u poslednjih nekoliko godina, dodao je Mirović.

– Gotovo svakog dana otvaramo nova gradilišta i nove fabrike, i sa ponosom mogu da kažem da smo AP Vojvodinu vratili na mesto broj jedan, ne samo u Srbiji već i u okruženju – kazao je predsednik Mirović.

Tokom radne posete Zrenjaninu predsednik Mirović obišao je i Gradski stadion, koji je posle više decenija rekonstruisan, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 120,1 miliona dinara.

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, čime je ovaj stadion dobio novu atletsku stazu u skladu sa zahtevima Međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

– Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata – rekao je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović obišao je u ovom gradu i radove na rekonstrukciji kanala Begej i najavio da će se raditi i nastavak rekonstrukcije kanala do rumunske granice.

– U poslednje tri i po godine Grad Zrenjanin ima punu podršku Pokrajinske vlade. Danas smo okupili privrednike radi promovisanja Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje. Zrenjanin napreduje i razvija se svakim danom, otvorili smo 4.500 hilјade novi radnih mesta, a očekujemo i početak izgradnje najveće investicije u Srbiji, fabrike guma „Šangdong Linglong“ – kazao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

U radnoj poseti Zrenjaninu u okviru delegacije Pokrajinske vlade bili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i pokrajinski sekretar za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.