Zamenik Paroški i podsekretar Milanković u radnoj poseti gradu Sremska Mitrovica

Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški i podsekretar Darko Milanković boravili su u radnoj poseti Opštini Sremska Mitrovica, gde su se, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, sastali sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i zaposlenima u Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove grada Sremska Mitrovica.

Tema sastanka bila je digitalizacija lokalnih samouprava i usmeravanje zaposlenih u faze tog projekta, a povod dolaska predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu bila je podrška i implementacija pilot projekta Kancelarije za IT i eUpravu koji se primenjuje u 10 lokalnih samouprava u AP Vojvodini, među kojima je i Sremska Mitrovica.

Zamenik Paroški ukazao je na značaj realizacije i implementacije projekta digitalizacije lokalnih samouprava, koji je u sklopu aktivnosti i saradnje sa Kancelarijom za IT i eUpravu. „Primenom CRM sistema unaprediće se rad lokalnih samouprava, postiže se brza i efikasna elektronska uprava što dalje doprinosi unapređenju usluga koje su okrenute ka građanima i privredi“, naveo je Paroški.

Podsekretar Milanković izjavio je da u okviru programske aktivnosti Sekretarijata, ove godine, predviđeno je pružanje podrške jedinicama lokalne samouprave u Vojvodini, radi uspostavljanja većeg broja digitalizovanih korisničkih servisa elektronske uprave.