Sekretar Bjelić na konferenciji „Vojvodina u 2020“

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić učestvovao je na današnjoj konferenciji pod nazivom „Vojvodina u 2020“, koju je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Bjelić je tokom diskusije u okviru panela „Gde je evropska budućnost Vojvodine, Srbije i Zapadnog Balkana“ istakao da je pokrajina Vojvodina još jednom potvrdila da se snažno afirmisala kao važan subjekat u regionu i Evropi, a da to pokazuje i nedavno preuzimanje predsedavanjem Zajednicom podunavskih regija.

– Predsedavanje je odlična prilika za nastavak promocije interesa dunavskih regiona širom Evrope, unapređenje međuregionalnih odnosa i stvaranje snažne komunikacije između Vojvodine i drugih regija – poručio je Bjelić.

Tokom predsedavanja, kako je naglasio, AP Vojvodina će biti organizator ili učesnik niza manifestacija i konferencija na kojima će biti promovisani dunavski regioni i njihov značaj, ali i AP Vojvodina sa akcentom na kulturnim i turističkim dešavanjima, razvoju privrednih, transportnih i drugih potencijala.

Bjelić je istakao da su pre samo nekoliko dana, na sastanku sa delegacijom Donje Austrije, utvrđene teme koje će biti deo budućeg predsedavanja, a prioritet je osnaživanje saradnje u oblastima kulture, transporta i digitalizacije.

Na panelu „Gde je evropska budućnost Vojvodine, Srbije i Zapadnog  Balkana“  govorili su i ambasadorka Rumunije Oana Kristina Popa, otpravnik poslova Ambasade Slovenije Roman Vajksler, šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre, predsednik Upravnog odbora Centra za evropske politike Srđan Majstorović, ambasador Češke Tomaš Kušta i Aleksandar Simurdić iz Evropskog pokreta Srbije.