Bjelić: Usaglasili smo prioritete, a saradnja sa Delegacijom EU biće intezivirana

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić rekao je u petak, 23. septembra 2016. godine, nakon sastanka u Delegaciji EU u Beogradu sa šefom III sektora Ričardom Mašom i šefom sektora za saradnju Holgerom Šrederom, da su ovom prilikom usaglašeni prioriteti EU i Vojvodine za veće infrastrukturne projekte čija se priprema i realizacija očekuje u skorijem periodu, te da će obe institucije zajedno raditi sa lokalnim samoupravama kako bi se obezbedila realizacija ključnih infratsrukturnih projekata u Vojvodini.

Sekretar Bjelić je predstavnicima Delegacije EU u Beogradu preneo prioritete sekretarijata u radu sa opštinama, a koji se posebno tiču pripreme po 10 projekata u svakoj lokalnoj samoupravi u Vojvodini u narednih godinu dana, s ciljem razvoja lokalnog ekonomskog razvoja. Visoki predstavnici Delegacije EU u Beogradu, Ričarda Maša i Holger Šreder, preneli su sekretaru Ognjenu Bjeliću i pomoćniku sekretara Nebojši Drakuliću, da se kod infrastrukturnih projekata treba fokusirati na oblasti zaštite životne sredine, transport, energetiku, kao i mala i srednja preduzeća i IT sektor, što se prema rečima Bjelića poklapa sa prioritetima Pokrajinske vlade.

Sekretar Oignjen Bjelić najavio je da se u bliskom periodu može očekivati niz ovakvih sastanaka i inteziviranje saradnje Delegacije EU i Pokrajinske vlade kako bi se što pre došlo do realizacije većih infrastrukturnih projekata u Vojvodini.