Уручени уџбеници ђацима из Вуковара

Подсекретар у секретаријату за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић боравио је данас у Вуковару где је у Заједничком већу општина уручио комплете уџбеника полазницима првих разреда који су данас почели са наставом по моделу „А“- на српском и ћирилчном писму.

Покрајинска влада за набавку уџбеника свим ученицима који на подручју деловања Заједничког већа општина Вуковар  уписују први разред на српском језику, издвојила је 1,7 милиона динара.

„ Покрајинске институције наставиће да  чине све што је у њиховој надлежности како би увек били на услузи установама које се боре за очување српског идентитета, културе, традиције те заштите  српског народа ван граница Србије“, поручио је Војновић током доделе уџбеника истакавши да најмлађи нараштаји заузимају припритетна места у овим настојањима.
 
Председник Заједничког већа општина Вуковар, Срђан Јеремић, изразио је захвалност за све што Покрајинска влада чини за припаднике српске заједнице на простору Републике Храватске са циљем очувања националног идентитета и како је рекао, одупирања процесу асимилације.