Секретаријат, локалне самоуправе и Фондација Нови Сад 2021 разматрали планове за даљу сарадњу

Помоћник секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин састао се у среду, 17. маја 2017. године, са представницима Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и представницима локалних самоуправа Сремски Карловци, Ириг и Беочин како би заједно размотрили даље облике и планове сарадње у оквиру реализације пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Испред  Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ представницима Покрајинског секретаријата и локалним самоуправама презентовани су планови и обавезе које су предвиђене у наредном периоду у оквиру реализације овог пројекта, о чему су говорили Немања Миленковић, директор, др Дарко Полић, члан Управног одбора, Милица Рашковић, виши стручни сарадник за партиципативне пројекте и др Лазар Јованов, самостални стручни сарадник за партиципативне пројекте у Фондацији.

Представници Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ представили су детаљно цео пројекат, као и досадашње резултате свог рада, и најавили стратегију, планове и пројекте планиране за ову годину, те и коју улогу у овим процесима треба да понесу поменуте локалне самоуправе.

На састанку су усаглашени наредни кораци који су нужни да се предузму од стране свих актера, а на првом месту успостављање што ближе сарадње између представника цивилног сектора и самих локалних администрација и формирање тимова који ће реализовати предвиђене активности у оквиру пројекта.

Заједнички је закључено да је повезивање и успостављање квалитетне комуникације свих чинилаца од кључног значаја за развој и успешно спровођење пројекта  „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.