У Бриселу одржан састанак са представницима Умбрије (Италија)

Шеф Канцеларије АП Војводине у Бриселу, Срђан Мачкић био је домаћин састанка са представницима италијанске регије Умбрије, 11. маја у просторијама Мисије Републике Србије при ЕУ у Бриселу. Сарадња између АП Војводине и Умбрије траје већ пуних десет година, а главна тема разговора је била на који начин та сарадња може бити продубљена. Посебан акценат је стављен на сарадњу средњих и малих предузећа кроз ЕУ програме Косме и Адрион.

Директорка канцеларије Умбрије за европске послове, г-ђа Ана Аскани, изразила је заинтересованост за већу сарадњу у области културе, а све у сусрет 2021. години када ће Нови Сад преузети титулу европске престонице културе. Г-ђа Аскани је позвала представнике АП Војводине и Града Новог Сада да посете бројне фестивале који се одржавају у Умбрији током лета, те да би посебно било занимљиво видети и извођаче из Војводине на некој од манифестација.

Њ. Е. Амбасадор Републике Србије при ЕУ, г-ђа Ана Хрустановић, је такође искористила прилику да поздрави госте из Италије, ставивши тиме на располагање своје досадашње искуство у циљу продубљивања сарадње са овом италијанском регијом. Амбасадорка Хрустановић пружа пуну подршку и активно је укључена у рад Канцеларије АП Војводине у Бриселу, која функционише у саставу Мисије Републике Србије при ЕУ.