Европски парламент: Радни доручак на тему малих и средњих предузећа у Србији

Посланик у Европском парламенту Андор Дели, био је домаћин радног доручка у Бриселу 27. јуна 2017. године, где су улествовали представници АП Војводине у канцеларији у Бриселу, затим представнци Мисије Републике Србије при ЕУ, као и Привредне коморе Србије и разговарало се на тему интеграције малих и средњих предузежа у Србији у јединствено тржиште Европске Уније.

Посланик Дели је истакао важност правовременог прилагођавања изазовима заједничког тржишта и још једном исказао своју подршку интеграцијама наше земље у ЕУ. Поред њега, на састанку су говорили и Амбасадорка Републике Србије при ЕУ Ана Хрустановић која је истакла да су мала и средња предузећа окосница српске привреде, те је поменула важне секторе, као што су пољопривреда и ИТ, а који су посебно развијени у АП Војводини. Европски посланик Франц Бегович је такође говорио о економској интеграцији у области пољопривреде.

Представници АП Војводине у Бриселу су искористили ову прилику да најаве сличне догађаје попут овог који ће покрити најзначајније привредне теме за АП Војводину. Такође, договорен је и сусрет са директором кровне организације за средња и мала предузећа у Европи „СМЕ Еуропе“, како би се разговарало о конкретним облицима
даље сарадње.