Још увек се можете пријавити за видеоконфернцију коју ће Војводина у Бриселу одржати са другим регионима и градовима из Европе.

Европска недеља региона и градова (ЕНРГ), због епидемиолошке ситуације биће одржана путем бројних видеоконференција на различите теме, што значи да по први пут можете пратити готово све догађаје ове највеће бриселске манифестације из својих општина и градова.

Фонд „Европски послови“и Канцеларија АП Војводине у Бриселу Вас позивају да искористите прилику и пријавите се за учешће путем линка:
https://europa.eu/regions-and-cities/register

У више занимљивих тема у области политика заштите животне средине, културе и туризма, финансијских инструмената прекограничне сарадње и другим политикама значајним за развој региона и градова широм Европе, представиће се и АП Војводина. Догађај под називом „Локализација Европског зеленог договора“ који ће бити представљен 19. октобра 2020. године, у име АПВ ће говорити Огњен Бјелић, Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.
Секретар ће у видео поруци представити перспективе имплементације и значај Европског зеленог договора за регионе и градове западног Балкана, односно кроз доступне претприступне инструменте.
Инфо о догађају који организује АПВ:
https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/1567_en

Напомињемо да је регистрација отворена до 27. септембра 2020. године.