Сарадња Војводине и Норвешке се може проширити

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Краљевине Норвешке у Републици Србији Њ.Е. Арне Санес Бјорнстад (Арне Саннес Бјорнстад) оценили су у петак, 02. септембра 2016. године, да су постоје значајни потенцијали за проширење сарадње и преношење њеног фокуса са хуманитарних питања на економску сарадњу, посебно у областима заштите животне средине и здравства.

Током сусрета у Покрајинској влади, где је присуствовао и помоћник покрајинског секретар за регионални развој, међурегиону сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, саговорници су се сагласили да је за остваривање тих циљева веома значајно да се компаније из Норвешке упознају са потенцијалима и развојним потребама Војводине. Због тога ће бити интензивиран рад Српско-норвешког савета за трговину, укључујући и одржавање његових састанака у Војводини.

На састанку је разговарано и о могућностима за коришћење финансијске подршке коју пружа Норвешка за пројекте прекограничне и међурегионалне сарадње, као и о могућностима за успостављање сарадње АП Војводине са неким од региона у Норвешкој.