Бјелић обишао компанију „Land of Apple“

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић обишао је данас компанију „Land of Apple“ у Станишићу која је уз помоћ субвенција обезбеђених путем Конкурса за доделу средстава из Буџетског фонда за спровођење мера развојне политике Војводине запослила нова 24 радника.

Компанија „Land of Apple“ бави се производњом воћа, трговином и услугама у овој области и до сада је запошљавала осам радника а у протеклом периоду радни капацитети ове приватне производње утростручени су уз помоћ субвенција од преко 6 милиона динара.

Како наводе руководиоци компаније, иако су средства обезбеђена Конкурсом предвиђала 13 нових радних места, овај број је премашен те компанија сада броји укупно 32 запослена.

„Ово је конкретан и мерљив пример реализације конкурсне мере којом Покрајинска влада подстиче раст привреде кроз субвенције за нова радна места, али и добар пример компаније која је показала способност да на прави начин искористи средства и правоверемено испуни своје обавезе“, изјавио је Бјелић током обиласка производног погона у Станишићу.

Резултат тога су  како је рекао, новозапослени  које видимо на својим радним местима и јачање капацитета компаније а тиме и раста привреде.

Бјелић је додао да ће Покрајинска влада у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине наставити са спровођењем мера развојне политике АП Војводине, што подразумева расписивање нових конкурса те позвао привреднике да прате сајт Секретаријата и конкуришу.

Посети компанији „Land of Apple“ присуствовао је и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.