Zamenik Paroški i podsekretar Milanković u radnoj poseti Opštini Apatin

Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoj Paroški i podsekretar Sekretarijata, Darko Milanković, boravili su u radnoj poseti Opštini Apatin, gde su se sastali sa predsednicom Opštine, Dubravkom Korać i predsednikom Skupštine opštine, Milanom Škrbićem. Sastanku su prisustvovali i zamenik predsednika Opštine Apatin, Radovan Đukić i pokrajinska poslanica, Nika Petrović.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima saradnje u procesu uspostavljanja elektronske uprave u jedinicama lokalne samouprave, o preuzimanju softverskog rešenja za upravljanje dokumentima, što predstavlja veliki značaj u efikasnoj i konstruktivnoj saradnji između republičkih i pokrajinskih institucija. „Reformom javne uprave povećava se efikasnost, delotvornost i ekonomičnost rada jedinice lokalne samouprave. Efikasna lokalna samouprava jeste krajni cilj transformacije i treba da bude po meri građana i privrede”, istakao je Radivoj Paroški.

U daljem razgovoru, zamenik Paroški zatražio je od predstavnika Opštine da dostave listu prioritetnih projekata, kako bi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu mogao dati konkretnu podršku.

Podsekretar Milanković rekao je da je razlog radne posete sagledavanje realnih potreba i problema građana Opštine Apatin, sa ciljem pronalaženja konkretnih rešenja. „U koordinaciji sa Opštinom Apatin, definisane prioritetne projekte podržaćemo raznim institucionalnim mehanizmima. Svrha naših dolazaka je stvaranje objedinjene baze prioritetnih projekata na nivou svih jedinica lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine. Na osnovu analize situacije na terenu, strateški ćemo planirati dalje aktivnosti Sekretarijata, kako u ovoj budžetskoj godini, tako i za budući period, zaključio je Darko Milanković.