Nebojša Vojnović posetio opštinu Krnjak

Podsekretar u pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, boravio je u opštini Krnjak u Republici Hrvatskoj gde je prisustvavao nizu manifestacija povodom obeležavanja dana ove opštine.

Vojnović se tokom dvodnevne posete sastao sa nečelnikom opštine Dejanom Mihajlovićem te prisustvovao svečanoj sednici Srpskog kultrurnog društva „Prosvjeta“ (Pododbor Krnjak) gde je obeležaena  jubilarna dvadeseta godina od njegovog osnivanja i delovanja.

On je tim povodom istakao da će Pokrajinska vlada činiti sve što je u njenoj nadležnosti kako bi uvek bila na usluzi ustanovama koje se bore za očuvanje srpskog identiteta, kulture i tradicije van granica Srbije.

Sednici su prisustvovali i članovi likovne kolonije koja je nakon održane svečanosti počela sa radom a upriličena je povodom ovog jubileja.

Podsekretar Vojnović prisusvovao je narednog dana i sednici Opštinskog veća Krnjak gde se zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu uprave u Vladi Republike Srbije Ivanom Bošnjakom, sastao sa generalnim konzulom riječkog konzulata Goranom Popovićem, državnom sekretarkom Ministarstva za regionalni razvoj i fondove EU Spomenkom Đurić, te predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem.

Sednici su prisustvovali predstvanici županije Karlovačke, Šibensko-kninske, predstavnici opština Dvor,  Laktaši i Viškovo a tom prilikom četvoro zaslužnih  građana je nagrađeno godišnjim priznanjem za doprinos u napretku  ove lokalne zajednice.