Delegacija Pokrajinske vlade sastala se sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen

U okviru Evropske nedelјe regiona i gradova, koja se održava u Briselu, članovi delegacije Pokrajinske vlade koju predvodi pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić sastali su se danas sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen (Savezna Republika Nemačka) Markom Vajnmajsterom.

Sastanak je bio posvećen dogovorima o finalizaciji tehničkih detalјa u vezi sa realizacijom potpisivanja Zajedničke izjave o namerama. Ovaj dokument odnosi se na uspostavlјanje saradnje između Pokrajine Vojvodine i Pokrajine Hesen, a koji bi do kraja ove godine trebalo da potpišu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i premijer Pokrajine Hesen Folker Bufije u Vizbadenu.

Sagovornici su se saglasili da bi stvaranje pravnog okvira otvorilo mogućnosti za pokretanje intenzivnije saradnje, pre svega u oblasti privrede, trgovine, privlačenja investicija, sporta, kulture, nauke, kao i socijalnih pitanja te brojnih drugih oblasti.

Kako je na sastanku zaklјučeno, prioritet saradnje biće i povezivanje sa drugim regionima s cilјem pružanja podrške u procesu evropskih integracija putem neposredne međuregionalne saradnje i jačanja trećeg regionalnog nivoa uprave u okviru Evrope regiona.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić ocenio je da predstojeće potpisivanje dokumenta, kao i današnji susret, predstavlјaju opiplјiv rezultat kontinuiranog učešća AP Vojvodine na manifestacijama poput Evropske nedelјe regiona i gradova.

Susretu u Briselu prisustvovali su i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, direktor Kancelarije AP Vojvodine Srđan Mačkić, savetnik predsednika Pokrajinske vlade za ekonomska pitanja Goran Lazović te saradnici državnog sekretara Pokrajine Hesen.