Delegacija Pokrajinske vlade sastala se sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen

U okviru Evropske nedelјe regiona i gradova, koja se održava u Briselu, članovi delegacije Pokrajinske vlade koju predvodi pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić sastali su se danas sa državnim sekretarom Pokrajine Hesen (Savezna Republika Nemačka) Markom Vajnmajsterom.

Sastanak je bio posvećen dogovorima o finalizaciji tehničkih detalјa u vezi sa realizacijom potpisivanja Zajedničke izjave o namerama. Ovaj dokument odnosi se na uspostavlјanje saradnje između Pokrajine Vojvodine i Pokrajine Hesen, a koji bi do kraja ove godine trebalo da potpišu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i premijer Pokrajine Hesen Folker Bufije u Vizbadenu.

Sagovornici su se saglasili da bi stvaranje pravnog okvira otvorilo mogućnosti za pokretanje intenzivnije saradnje, pre svega u oblasti privrede, trgovine, privlačenja investicija, sporta, kulture, nauke, kao i socijalnih pitanja te brojnih drugih oblasti.

Kako je na sastanku zaklјučeno, prioritet saradnje biće i povezivanje sa drugim regionima s cilјem pružanja podrške u procesu evropskih integracija putem neposredne međuregionalne saradnje i jačanja trećeg regionalnog nivoa uprave u okviru Evrope regiona.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić ocenio je da predstojeće potpisivanje dokumenta, kao i današnji susret, predstavlјaju opiplјiv rezultat kontinuiranog učešća AP Vojvodine na manifestacijama poput Evropske nedelјe regiona i gradova.

Susretu u Briselu prisustvovali su i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, direktor Kancelarije AP Vojvodine Srđan Mačkić, savetnik predsednika Pokrajinske vlade za ekonomska pitanja Goran Lazović te saradnici državnog sekretara Pokrajine Hesen.

Please follow and like us: