Sekretarijat, lokalne samouprave i Fondacija Novi Sad 2021 razmatrali planove za dalju saradnju

Pomoćnik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Jovan Podraščanin sastao se u sredu, 17. maja 2017. godine, sa predstavnicima Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i predstavnicima lokalnih samouprava Sremski Karlovci, Irig i Beočin kako bi zajedno razmotrili dalje oblike i planove saradnje u okviru realizacije projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Ispred  Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata i lokalnim samoupravama prezentovani su planovi i obaveze koje su predviđene u narednom periodu u okviru realizacije ovog projekta, o čemu su govorili Nemanja Milenković, direktor, dr Darko Polić, član Upravnog odbora, Milica Rašković, viši stručni saradnik za participativne projekte i dr Lazar Jovanov, samostalni stručni saradnik za participativne projekte u Fondaciji.

Predstavnici Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ predstavili su detaljno ceo projekat, kao i dosadašnje rezultate svog rada, i najavili strategiju, planove i projekte planirane za ovu godinu, te i koju ulogu u ovim procesima treba da ponesu pomenute lokalne samouprave.

Na sastanku su usaglašeni naredni koraci koji su nužni da se preduzmu od strane svih aktera, a na prvom mestu uspostavljanje što bliže saradnje između predstavnika civilnog sektora i samih lokalnih administracija i formiranje timova koji će realizovati predviđene aktivnosti u okviru projekta.

Zajednički je zaključeno da je povezivanje i uspostavljanje kvalitetne komunikacije svih činilaca od ključnog značaja za razvoj i uspešno sprovođenje projekta  „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.