Brisel: Sastanak sa predstavnicima Koruške (Austrija)

Na temelju partnerstva u okviru Evropske nedelje regija i gradova koja će biti održana u oktobru 2018. u Briselu, te na dosadašnjoj saradnji, u prostorijama Predstavništva EU kancelarije Koruške u Briselu, održan je sastanak između direktorke Martine Ratinger i šefa Kancelarije APV u Briselu Srđana Mačkića.
 
U fokusu sastanka bilo dalje intenziviranje odnosa između APV i Koruške, posebno u oblasti poljoprivrede i turizma. Istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na nivou kancelarija u Briselu, ali i potreba da se ta saradnja prenese na ostale insitucije dve bliske regije. Direktori briselskih kancelarija su iskoristili priliku da upoznaju jedni druge sa aktuelnostima u obe regije, te su razmenili stanovišta o daljem povezivanju u cilju regionalnog razvoja. U tom kontekstu su razmatrane aktivnosti koje APV ima u okviru Skupštine evropskih regija (AER), odnsono Koruška u okviru Alpsko-jadranske neformalne mreže.

U načelu je dogovoren sastanak predstavnika dve regije na najvišem nivou tokom Evropske nedelje regija i gradova u Briselu, koja će se održati od 8. do 11. oktobra 2018, a na kojoj će APV i Koruška nastupiti zajedno sa još osam evropskih regija ujedinjeni pod nazivom „Evropa prilika“.