Pokrajina i Sremski Karlovci zajednički na važnim projektima

U sklopu obilaska lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, radi definisanja prioritetnih projekata koji treba, kroz zajedničku realizaciju, da doprinesu ekonomskom razvoju i poboljšanju standarda života stanovnika, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević sa saradnicima danas je u Sremskim Karlovcima o tome razgovarao sa predsednikom Opštine Nenadom Milenkovićem.

Na sastanku je bilo reči o projektima čija je realizacija u toku, kao što je izgradnja kanalizacione mreže na trasi dužine 500 metara koja – projektu vrednom oko 51 milion dinara, ali i o drugim projektima na uređenju Sremskih Karlovaca i poboljšanju komunalne infrastrukture. Posebno je bilo reči o podsticajima za dalje unapređenje turizma u ovom mestu, o čemu je i dogovorena i bliža saradnja sa Turističkom organizacijom Vojvodine.

Nakon sastanka u Magistratu, potpredsednik Milićević je sa domaćinima obišao radove koji se odvijaju na izgradnji kanalizacione mreže kod glavne crpne stanice. Za ovaj projekat, Pokrajina je obezbedila 40 miliona dinara i opština Sremski Karlovci oko 11 miliona.

Prema rečima potpredsednika Milićevića, Pokrajinska vlada će nastaviti dalje da ulaže u Sremskim Karlovcima. Bilo je reči o zajedničkom radu na projektu odvođenja atmosferske vode sa Trga Branka Radičevića i okolnih ulica.

“To su sve projekti”, kako je rekao Milićević, “koji su važni za žitelje Sremskih Karlovaca, ali i za razvoj turizma u ovom mestu, poznatog po svojim istorijskim i kulturnim znamenitostima. Sremski Karlovci su značajna karika u turističkoj ponudi naše zemlje i želimo da ona postane vidljivija i na domaćem i na stranom tržištu, kako bi broj turista u naredim godinama bio znatno veći, a samim tim i prihodi lokalne samouprave, Pokrajine i Republike Srbije“.

Nakon obilaska gradilišta, predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković je rekao da radovi koji se izvode na izgradnji kanalizacione mreže predstavljaju konkretizaciju dobre saradnje Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, kada su u pitanju kapitalne investicije. Prema njegovim rečima, kada se radovi završe, građani ovog dela Sremskih Karlovaca više neće imati problema sa izlivanjem kanalizacije na ulice, što se do sada događalo u slučaju većih padavina.

Na kraju posete, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je još rekao da su „Putevi Srbije“, na inicijativu i predlog Pokrajinske vlade, u prioritet uvrstili i raspisali javnu nabavku za rekonstrukciju dela državnog puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, koji se trenutno nalazi u veoma lošem stanju.

„Procenjena vrednost te investicije je oko 240 miliona dinara. Nakon javne nabavke koja je u toku, očekujemo da bude izabran izvođač i da radovi u najskorije vreme počnu. Očekujemo da ćemo već od sledećeg proleća ili leta imati obnovljen put,“ rekao je Milićević.

Pored potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, u Sremskim Karlovcima su bili i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.