Predstavljena turistička ponuda i kulturno nasleđe Vojvodine u Briselu

U okviru manisfestacije Dani Evrope i 4. Zasedanja Evropskog komiteta regiona u Briselu, poslednji dan boravka, zemlje učesnice prezentovale su svoje kulturne i privredne potencijale. Izložbeni štand je imala i AP Vojvodina, gde je predstavljena turistička ponuda, kulturno nasleđe i prirodne lepote Vojvodine, pokrajinske institucije kao i aktivnosti Kancelarije AP Vojvodine u Briselu.

Kancelarija APV u Briselu i Turistička organizacija Vojvodine su već drugu godinu nastupile zajedno na manifestaciji Dani Evrope u Briselu.

Posetioci Vojvođanskog štanda su imali priliku i da probaju različita vina i rakije proizvedena u Vojvodini. Posebno interesovanje je vladalo za specijalno izdanje časopisa „Helo – travel Vojvodina“ čije prvo izadanje je nedavno distribuirano u cilju međunarodne promocije turističke ponude AP Vojvodine.
 
Mnogobrojni posetioci su imali priliku da razgovaraju i sa pokrajinskim sekretarom Ognjenom Bjelićem, koji je takođe uzeo aktivnu ulogu u predstavljanju naše severne pokrajine. Štand AP Vojvodine posetili su i članovi naše delegacije u Zajedničkom konsultativnom odboru Komiteta regija i Srbije, koji je zasedao dan ranije u Briselu.

Ovogodišnja manifestacija, kao i prilika za predstavljanje AP Vojvodine je ocenjena veoma uspešnom, a to dokazuje i blizu 3.000 zadovoljnih posetilaca u Komitetu regija.