Zajednička saradnja na razvoju opštine Titel

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić posetili su danas opštinu Titel, gde je sa predsednikom opštine Draganom Božićem i članovima Opštinskog veća, razgovarali o realizaciji zajedničkih projekata Pokrajinske vlade i te banatske opštine u sferi komunalne i poslovne infrastrukture, kao i projekata u oblasti privrede koji će doprineti njenom ukupnom ekonomskom razvoju.

„Verujem da ćemo već narednih nedelja u saradnji sa republičkim ministarstvima razgovarati o tome da zajednički pristupimo pripremi projektne dokumentacije za izgradnju nove industrijske zone u Titelu. To je će upravo biti realizacija naše ideje okupljanja oko važnih infrastrukturnih projekata, koji će doprineti boljem životu naših građana“, rekao je predsednik Mirović po obilasku lokacije gde je predviđena izgradnja nove industrijske zone.

Predsednik Mirović je dodao i da će u pripremi budžeta pokrajinskih sekretarijata, agencija i fondova za sledeću godinu, biti prepoznate potrebe opštine Titel kada je reč o izgradnji komunalne infrastrukture, a zajednički će se raditi i na promociji kapaciteta Titela, odnosno na svim segmentima privrednog razvoja te opštine.

„U fokusu našeg delovanja su opštine poput Titela, koje imaju potencijal, a u prethodnom periodu nisu imale dovoljno sopstvene snage ili dovoljno pažnje drugih organa vlasti da te potencijale razvijaju. Takvih opština u Vojvodini ima puno, one traže našu pomoć i dobiće je“, rekao je predsednik Mirović.

Predsednik opštine Titel Dragan Božićem istakao je da ta opština leži na tri reke: Begeju, Dunavu i Tisi, te da je to potencijal koji treba iskoristiti u cilju privrednog razvoja opštine. Poseti je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.