Počeo drugi biznis forum u Zrenjaninu

Podsekretar u sekretarijatu za regioanlni razvoj, međuregionalu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović prisustvovao je danas otvaranju drugog po redu Biznis foruma u Zrenjaninu koji u saradnji sa gradom organizuju Privredna komora Srbije i Unija poslodavaca Srbije.

Privrednu manifestaciju koja okuplja 150 izlagača i privrednika iz Srbije i regiona otvorila pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović a svečanosti su prisustvovali i predsednik Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević i druge visoke zvanice.

Takođe, ove godine učešće na manifestaciji uzelo je i nekoliko privrednih komora iz regiona, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Mađarske, te privredni subjekti iz tih zemalja.
 
Ističući značaj ovakve manifestacije, gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić izjavio  je da je “ZrBizNet“ moderna manifestacija, te da je već u drugoj godini poprimila međunarodni karakter i da se kako je rekao, za nju traži prostor više, uz značajno interesovanje zrenjaninskih, ali i privrednika iz drugih sredina.

Pod sloganom “Pokreni se!”, u zrenjaninskoj sportsko-sajamskoj hali “Medison” privrednicima se nudi mogućnost upoznavanja domaćih i stranih izlagača, besplatne obuke i radionice, B2B sastanci sa najuspešnijim privrednicima iz Srbije, prezentacija IT rešenja i usluga u privredi, umrežavanje i takođe učešće na sajmu zapošljavanja, ukoliko imaju potražnju za radnom snagom.

Posetioci manifestacije imaće priliku da bolje upoznaju privredu regiona, da obiđu prvi popodnevni market u Karađorđevom parku (petak, 21. septembar, od 16-21 časova), da se zabave uz muziku i degustaciju zanatskih proizvoda, te posete prvu pijacu za decu, takođe u parku pored hale (subota, 22. septembar, 10-12 časova), ili da konkurišu za  posao, na Sajmu zapošljavanja (subota, 10-12 časova, hala “Medison”).
 
Kapije hale “Medison” biće otvorene za posetioce  naredna tri dna od 10-18 časova, ulaz je besplatan.