Predsednik Mirović primio predsednika Hrvatske zajednice županija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas predsednika Hrvatske zajednice županija Gorana Pauka i predstavnike svih hrvatskih županija koji prvi put organizovano borave u radnoj poseti AP Vojvodini.

Današnji susret u Pokrajinskoj vladi, od važnosti je za hrvatsku nacionalnu manjinu u Republici Srbiji i srpsku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj. Cilj nam je da se bavimo pitanjima od suštinske važnosti za građane, infrastrukturnim ulaganjima i drugim pitanjima koja su od interesa za obe zajednice, ocenjeno je na sastanku.

Razgovor nam je jako potreban jer postoji mnogo otvorenih pitanja, imamo sa nekim županijama dobre kontakte, ali to nije dovoljno. Želimo da sva pitanja otvorimo i rešimo, kazao je Mirović.

Poštujemo mišljenja Nacionalnih saveta nacionalnih manjina kada su u pitanju prioriteti nacionalnih zajednica u vezi sa podrškom u oblastima kulture i informisanja. Spremni smo da rešavamo sva otvorena pitanja kvalitetnije i brže, dodao je predsednik Mirović.

Bila je ovo prilika da razgovaramo o položaju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj i o mogućoj prekograničnoj saradnji i projektima koji mogu postati motor razvoja naših zemalja, rekao je predsednik Pauk.

Hvala Pokrajinskoj vladi, koja radi na očuvanju identiteta hrvatske kulturne zajednice. Očekujem da se u budućnosti zajedno razvijamo, istakao je Pauk.

Sastanku je prisustvovao i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Please follow and like us: