Letnja akademija Skupštine evropskih regija u Novom Sadu

Danas, 1. jula 2019. godine, u Novom Sadu počinje Letnja akademija Skupštine evropskih regija (AER) pod nazivom „Mladi su budućnost, mladi su Evropa“. Skupština AP Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, je po drugi put domaćin Letnje akademije, koja će trajati do 5. jula.

Skupštinu Vojvodine i Novi Sad posetiće oko 100 učesnika iz 19 država i 32 regije, a pridružiće im se i predstavnici 12 međunarodnih organizacija, koji će se naći u ulozi predavača tokom pet dana trajanja Letnje akademije.

Mladi učesnici imaće priliku da učestvuju na predavanjima i radionicama, razgovaraju o svom viđenju evropske budućnosti i perspektive, međusobno se upoznaju i ostvare kontakte, s obzirom na činjenicu da su upravo oni budući nosioci odluka i potencijalni predstavnici lokalnih, regionalnih, državnih i međunarodnih institucija.

Takođe, u sklopu programa OPENS-a u Novom Sadu, mladi iz čitave Evrope učestvovaće u brojnim kreativnim i zabavnim sadržajima i na taj način upoznati Evropsku prestonicu mladih za 2019. godinu, posetiće EXIT festival i Sremske Karlovce.

Skupština AP Vojvodine je od 2002. godine član Skupštine evropskih regija (AER), a kao veoma aktivna regija i pouzdan partner ovoj organizaciji, bila je organizator i domaćin više konferencija, a po drugi put i ove prestižne manifestacije.

Please follow and like us: