Rasadnik Seveplant proširuje proizvodnju

Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Goran Ivančević prisustvovao je danas u Kuli otvranju novog proizvodnog objekta kompanije Seveplant koja posluje kao kćerka firma holandske kompanije Verbeek a bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih sadnica jabuke kruške šljive i trešnje.
 
Ivančević je tom prilikom ocenio da da svako ulaganje u poljoprivredno-prehrambeni sektor na području AP Vojvodine podrazumeva aktiviranje naših bogatih poljoprivrednih resursa što ima višestruki uticaj na regionalni razvoj Vojvodine i ukupan razvoj naših lokalnih jedinica.

Pri tome, kako je Ivančević  naveo,  prednost u pružanju podrške imaju oni modeli saradnje koji za rezultat imaju kreiranje novih radnih mesta, primenu savremenih tehnoloških procesa u radu i izvozno su orijentisani.
 
Kompanija Seveplant posluje sa oko 100 radnika, i gotovo 95 odsto svoje proizvodnje izvozi na tržišta svih svetskih zemalja. Za kratko vreme je zauzela visoko mesto po kvalitetu i perspektivi razvoja sa tendencijom proširenja kapaciteta i upošljavanja još više ljudi, a samim tim i pozitivnog finansijskog efekta na kompletnu privredu kako pokrajine Vojvodine, tako i opštine Kula.

Čelnici kompanije ovom prilikom obeležili su i četvrtu godinu uspešnog poslovanja a ceremoniji su pored vlasnika matične kompanije Adrija Verbeka prisustvovali i predsednik opštine Kula Velibor Milojčić pomoćnici pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petković i Vladislav Krsmanović i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.