Delegacija Pokrajinske vlade u poseti Kosovu i Metohiji

Delegaciju Pokrajinske vlade, koju predvodi pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, a čine je  Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, u pratnji hora crkve Sv. Georgije iz Novog Sada, primio je vladika raško-prizrenski Teodosije, u porti manastira Gračanica.

Ovom prilikom pokrajinski sekretar Milošević uručio je računare i higijenskie pakete eparhiji, opštini Gračanica i NVO „Majka devet Jugovića“. Jedini ženski fudbalski klub na teritoriji Kosova i Metohije dobio je pomoć u vidu opreme.

„Motiva uvek ima ovovremenskih, koji su izraženi u humanitarnoj pomoći i to je nešto što traje i što će zadovoljiti nekoga nekoliko dana ili nedelja. Međutim, ovde smo da u potrebama smisla našeg opstanka, trasiramo nešto što nije samo vrednovanje istorijskog nasleđa Kosova i Metohije i ono što je izazov danas, nego i ono što će biti vekovima ispred nas“, rekao je Milošević.

Vladika se zahvalio prijateljima iz Vojvodine, a članovi Pokrajinske vlade istakli su da će uvek podržavati  narod i crkvu.

Predstavnice FK Gračanica uručile su zahvalnice predstavnicima pokrajinske Vlade.

Poseta je dodatno upriličena nastupom hora crkve Sv Georgija i predavanjem na temu „O telesnom i duhovnom u vremenu današnjem“.

Delegacija Pokrajinske vlade danas će se uputiti ka Pećkoj patrijaršiji i Visokim Dečanima, a poslednjeg dana posete obići će i carski grad Prizren.