Pokrajinski zvaničnici razgovarali sa delegacijom Nemačkog saveza za brigu o ratnim grobovima

Predsedik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić razgovarali su danas sa delegacijom Nemačkog saveza za brigu o ratnim grobovima o aktivnostima ovog udruženja, gde su se sa predsednikom Saveza Markus Mekelom saglasili da zločini ne smeju biti zaboravljeni, kako oni koji su počinjeni za vreme Drugog svetskog rata, tako i oni koje je počinila komunistička vlast nakon rata.

„Moralna obaveza svakog od nas je da osudi sve zločine. Svesni smo teškoća i nasleđa iz perioda posle Drugog svetskog rata, koje je opterećivalo odnose između dveju država“, rekao je predsednik Mirović i dodao da moramo učiniti sve da nove generacije kroz suočavanje sa istinom iz prošlosti, grade bolju budućnost.

Markus Mekel je istakao da se nada skorom potpisivanju Sporazuma o ratnim grobovima sa Republikom Srbijom i dodao da je veoma zadovoljan onim što je AP Vojvodina uradila po pitanju očuvanja spomenika, kao i odnosom prema očuvanju tradicije i kulture nacionalnih zajednica koje na ovoj teritoriji žive.