Održani „Dani Vojvodine u Trebinju“

Podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović prisustvovao je 13. i 14. septembra 2019. godine, dvodnevnoj manifestaciji „Dani Vojvodine u Trebinju“ koju je u okviru programa promocije vojvođanske turističke privrede realizovala Turistička organizacija Vojvodine.

Na manifestaciji su osim Turističke organizacije Vojvodine, učestvovale i turističke organizacije nekoliko gradova i opština, kao i vinari i pružaoci usluga iz oblasti turizma iz Vojvodine.

Vojnović je tim povodom izrazio zadovolјstvo što manifestacije kao što su „Dani Vojvodine u Srpskoj“ i nedavno završeni „Dani Srpske u Srbiji“ ne jenjavaju, već kako je rekao, postaju sve masovnije, pa tako su održani i „Dani Vojvodine u Trebinju“.

– To je, svakako, plod mudre politike dvaju državnih rukovodstava, koja uspevaju da odgovore svim izazovima i iskušenjima, a kao kruna tih manifestacija potpisan je i Protokol o saradnji Republike Srpske i Vojvodine, kada su se formalizovala nastojanja da se odnosi dva jednorodna naroda unaprede – poručio je Vojnović.

On je podsetio da su protekle tri godine prošle u sve snažnijem povezivanju Republike Srpske i Srbije, te da je saradnja u osnaživanju privrednog razvoja, bez ikakve sumnje, najvažnija, a značajan doprinos intenziviranju tog vida saradnje daje Pokrajinska vlada kroz programe međuregionalne i prekogranične saradnje sa Republikom Srpskom.

Ceremoniji otvranja prisustvovali si i predsednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak, direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

U okviru manifestacije koja je imala za cilј predstavlјanje turističkih potencijala Vojvodine upravi, privredi i stanovništvu Trebinja održana je i konferencija za medije, te okrugli sto na temu “Pravci zajedničkog delovanja u turizmu između Republike Srpske i AP Vojvodine”. Na sastanku su razmatrane mogućnosti za umrežavanje činioca turističke privrede u svrhu praćenja aktuelnih trendova i bolјem pozicioniranju na inostrana tržišta.

Tokom manifestacije građani Trebinja su imali priliku da se upoznaju sa turističkim sadržajima i ponudom u Vojvodine, a upriličeno je „Vojvođensko veče“ uz tamburaše i degustaciju domaćih vojvođanskih vina.

Please follow and like us: