Sekretar Bjelić prisustvovao je Danu opštine Beočin

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je danas svečanoj sednici Skupštine opštine Beočin, povodom Dana opštine.

Kako je ovom prilikom rekao predsednik opštine Mitar Milinković, pozdravljajući sve prisutne predstavnik pokrajinske vlasti i okolnih lokalnih samouprava, potrebno je Beočinu vratiti stari sjaj i raditi na njegovom ponovnom ekonomskom procvatu, da bi se ova opština svrstala među najrazvijenije opštine u Vojvodini.

– Vaše prisustvo doživaljavam kao podršku našem radu, i svim planovim i programima koji će doprineti boljitku svih građana ove opštine, kao i privrednom razvoju. Položaj opštine veoma je povoljan za razvoj turizma, voćarstva, vinogradarstva, a posebno organske proizvodnje u čemu vidimo svoju veliku razvojnu šansu – rekao je predsednik opštine Mitar Milinković.

Predsednik  Skupštine opštine Beočin Zoran Stokuća je rekao da je da se Dan opštine proslavlja 16. oktobra, kao podsećanje na 1944. godinu, kada je Beočin oslobođen od okupacije. On je čestitao svim dobitnicima nagrada i izrazio nadu da će Opština Beočin u budućnosti postati prosperitetna opština.

Ovom prilikom svečano dodeljene su zahvalnice kao i oktobarske nagrade ove opštine zaslužnim pojedincima, građanima i institucijama koji su doprineli ekonomskom, privrednom, duhovnom i socijalnom razvoju opštine.