Ambasadorka Izraela u poseti Pokrajinskoj vladi

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samourpavu Ognjen Bjelić prisustvovao je sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ambasadorke Izraela u Srbiji Alone Fišer Kam.

U razgovoru su se sagovornici saglasili da postoji potencijal za dodatno jačanje odnosa između Srbije i pokrajine Vojvodine sa Izraelom, te za uspostavljanje specifičnije, razgranatije saradnje u oblastima koje su prepoznate kao značajne tačke razvoja za oba partnera.

Obostrani interes za saradnju, kako je istaknuto, posebno postoji u oblastima poljoprivrede, privlačenja stranih ulaganja, turizama, te povezivanja univerziteta i institucija kulture.

Predsednik Mirović je naglasio da su u AP Vojvodinu, kao agrarno područje sa značajnim potencijalima za razvoj te oblasti, dobrodošle izraelske kompanije koje imaju bogato iskustvo u primeni savremenih agro tehnologija, posebno u oblasti navodnjavanja.
 
Ambasadorka Fišer Kam je naglasila da je za prvu posetu van Beograda odabrala Novi Sad i AP Vojvodinu zbog ekonomskog potencijala naše pokrajine, koji su prepoznale i izraelske kompanije zainteresovane za ulaganje.

Predsednik Mirović i ambasadorka Fišer Kam još su se saglasili da i u oblasti turizma postoji širok prostor za saradnju, zbog ukupne bogate kulturno-istorijske i turističke ponude Srbije i AP Vojvodine i Izraela.