Амбасадорка Израела у посети Покрајинској влади

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоурпаву Огњен Бјелић присуствовао је састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и амбасадорке Израела у Србији Алоне Фишер Кам.

У разговору су се саговорници сагласили да постоји потенцијал за додатно јачање односа између Србије и покрајине Војводине са Израелом, те за успостављање специфичније, разгранатије сарадње у областима које су препознате као значајне тачке развоја за оба партнера.
 
Обострани интерес за сарадњу, како је истакнуто, посебно постоји у областима пољопривреде, привлачења страних улагања, туризама, те повезивања универзитета и институција културе.

Председник Мировић је нагласио да су у АП Војводину, као аграрно подручје са значајним потенцијалима за развој те области, добродошле израелске компаније које имају богато искуство у примени савремених агро технологија, посебно у области наводњавања.

Амбасадорка Фишер Кам је нагласила да је за прву посету ван Београда одабрала Нови Сад и АП Војводину због економског потенцијала наше покрајине, који су препознале и израелске компаније заинтересоване за улагање.

Председник Мировић и амбасадорка Фишер Кам још су се сагласили да и у области туризма постоји широк простор за сарадњу, због укупне богате културно-историјске и туристичке понуде Србије и АП Војводине и Израела.