Милићевић и Голићева: Везе између Војводине и Српске све јаче

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић састао се данас у Влади Републике Српске са потпредседницом Владе Сребренком Голић, са којом је разговарао о интензивирању привредне сарадње имеђу Војводине и Српске, као и о сарадњи у областима образовања, здравства и културе.

Током састанка је оцењено да су односи између Републике Српске и покрајине Војводине веома добри, те да је битно да се конкретизују и искористе оквири који су предвиђени недавно потписаним Протоколом о сарадњи у седишту Покрајинске владе.

Милићевић и Голићева су се сагласили да регионална сарадња предстaвља незаобилазан фактор привредног развоја, међусобних односа, те традиционалних веза и јачања пријатељства између АП Војводине и Српске. Потпредседници су истакли важност институционалног повезивања, повезивања научних института, универзитета, и установа културе.

У циљу унaпређења економских односа, посебно је истакнут заједнички интерес ка успостављању делотворне сарадње, пре свега кроз повезивање привредних комора и развојних агенција, са циљем привлачења средстава из фондова Европске уније.

Важна тема о којој је било речи у данашњем сусрету је и размена услуга у области здравства и превентивне заштите здравља становника.

Саговорници су такође истакли значај активности Влада Републике Србије и Републике Српске при реализацији заједничких пројеката, те изградњи инфраструктуре, што доприноси целокупном јачању међусобних веза.

Састанку у Влади Републике Српске присусутвовали су покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић, министар трговине и туризма у Влади Српске Предраг Глухаковић, министар здравља и социјалне заштите у Влади Српске Драган Богданић и министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Српске Златан Клокић.