Унапређивање сарадње Војводине и Босне и Херцеговине

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и амбасадора Босне и Херцеговине у Београду Лазара Миркића, и овом приликом истакао да је очување добре сарадње и високо разумевање, које имамо од изузетног значаја за унапређење билатералних односа између Србије и Војводине са БиХ.

Уз честитке председнику Мировићу на избору и жеље да оствари што бољи пословни резултат са члановима Покрајинске владе, амбасадор Миркић и председник Мировић разменили су мишљења у вези са актуелним дешавањима у региону, са посебним освртом на питања економског развоја, констатујући да односи између Србије и Босне и Херцеговине напредују.

Председник Мировић је оценио да развој економије, јачање регионалне сарадње путем нових облика робне размене, те модернизација путне инфраструктуре имају велики значај на путу унапређивања даље привредне сарадње између Војводине и Босне и Херцеговине.
Амбасадор Миркић је истакао да је БиХ посебно заинтересована за прехрамбене производе из Војводине и намере су да се привредна сарадња у тој области што више развија. Потенцијали за сарадњу виђени су у области туризма, а амбасадор Миркић је председника Мировића позвао да посети Сарајево и изразио жељу да се у БиХ организује представљање војвођанске привреде. Такође, у оквиру данашњег сусрета тражена је подршка за организованији и шири наступ босанскохерцеговачких привредника на Новосадском сајму.